Door beslaglegging op bijvoorbeeld roerende zaken of periodieke inkomsten en opvolgende executie wordt uw vordering geïncasseerd
Voor wie?
Voor alle ondernemingen, overheden en particulieren, die in het bezit zijn van een executoriale titel (vonnis, dwangbevel, notariële akte), waarbij de schuldenaar niet tot betaling overgaat.
Wat houdt het in?
Er wordt beslag gelegd op roerende zaken die verkocht worden als de vordering niet wordt voldaan. Ook is het mogelijk om beslag op een deel van het inkomen van de schuldenaar te leggen.
Hoe werkt het?
Na het behalen van een geldige titel (vonnis, dwangbevel of notariele akte) kan de gerechtsdeurwaarder beslag leggen op inkomen of roerende zaken. Beslaglegging op roerende zaken zal plaatsvinden op beoordeling en onderzoek van de aanwezige goederen.
Er zijn diverse soorten beslagen:
- Beslag op roerende zaken (inboedel, voertuigen)
- Beslag op periodieke inkomsten (salaris, uitkering, pensioen)
- Beslag op niet-periodieke inkomsten (betalingen in verband met geleverde zaken of diensten)
- Bankbeslagen (bankrekening)
Wat zijn de voordelen en extra’s?
- Inning door bevoegdheid van de gerechtsdeurwaarder.
- Professioneel advies over het te volgen executietraject.
- Deskundige begeleiding in het executietraject.
- Voorafgaande kostenschatting mogelijk op basis van de bekende gegevens. Er vindt altijd een afweging plaats van het te volgen traject en de te maken kosten.
Wat zijn de kosten?
De kosten zijn afhankelijk van extra inzet, tijd, spoedeisendheid en de tarieven van Btag (Besluit tarieven ambtshandelingen gerechtsdeurwaarders). In het algemeen zullen de kosten van het executietraject door de schuldenaar worden betaald.
Klik hier voor de tarieven.
Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op